facebook_pixel
Bungie stänger av Destiny 2s XP-system med omedelbar verkan

Bungie stänger av Destiny 2s XP-system med omedelbar verkan

I veckan dök det upp en tråd på Reddit där Destiny 2-spelare påpekade att andelen XP de tjänade tycktes minska ju längre de spelade. Detta blev startskottet för en djupdykning i spelets XP-system som fann att antalet XP en spelare belönas med påverkas av hur snabbt de tjänas in. En spelare som grindade en enda aktivitet fick alltså avseevärt mindre XP än normalt – ett extremfall rapporterade att de fick 95% mindre XP än normalt.

Bungie har nu svarat på kritiken genom att helt deaktivera systemet med omedelbar verkan. I ett officiellt uttalande förklarar att grundtanken bakom systemet var att låta mer tidskrävande aktiviteter, som Leviathan Raid, skulle ge mer XP än andra aktiviteter som kan klaras av snabbare. I praktiken låter det hyfsat sunt, men Bungie håller med om att det inte har fungerat som de önskat. Vad detta innebär är att alla aktiviteter kommer att återgå till det normala systemet där XP-belöningarna är konsekventa över samtliga aktiviteter.

– Under nästa vecka kommer vi att följa och analysera hur det här påverkar XP-systemet för att se om dessa förändringar möter våra och era förväntningar.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en fru, två katter och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar