facebook_pixel
Snart kan pc- och Xbox-spelare möta varandra i Halo Wars 2

Snart kan pc- och Xbox-spelare möta varandra i Halo Wars 2

I början av året släpptes Halo Wars 2, Creative Assemblys uppföljare till det Xbox 360-exklusiva rts:et från 2009. Joakim Kilman recenserade spelet för vår räkning och delade ut betyget 70 procent tillsammans med omdömet “ett i grunden gediget strategispel som tyngs ner lite av förutsägbarhet och konsolanpassningar”.

Halo Wars 2 är en Play Anywhere-titel, men trots det har inte Windows 10-spelare kunnat möta Xbox One-användare online och vice versa. Detta eftersom utvecklarna ansåg att “tangentbord och mus gav pc-spelarna för stora fördelar”. Nu har man uppenbarligen valt att backa från det här påståendet.

– I egenskap av en Xbox Play Anywhere-titel har spelarna möjlighet att njuta av Halo Wars 2 på deras konsol eller pc, men fram tills nu har spelet inte inkluderat crossplay online mellan de olika formaten, kan vi läsa på Halo-seriens officiella hemsida.

– Crossplay har varit ett passionsprojekt för teamet, och ärligt talat var vi inte säkra på att vi skulle kunna införa det i det här skedet av spelets utveckling. Teamet har jobbat hårt med att leverera den här nya funktionaliteten, och de slutliga testerna indikerar att den är redo för allmänheten.

Crossplay-funktionaliteten för Halo Wars 2 kommer rullas ut senare den här månaden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar