facebook_pixel
Nu har över sju miljoner spelat Fortnite

Nu har över sju miljoner spelat Fortnite

Förra veckan släpptes det nya spelläget Battle Royale till Epic Games craftingshooter Fortnite. Battle Royale var och förblir en gratis nedladdning (resten av Fortnite kostar pengar) och kan laddas ner här. Blott ett dygn efter lanseringen hade Battle Royale-läget redan spelats av över en miljon spelare, och nu har Epic Games rapporterat nya imponerande siffror.

I tweeten nedan får vi reda på att Fortnite har spelats av över sju miljoner spelare. Tyvärr förtäljs icke exakt hur många av dessa som enbart nappat på Battle Royale, men vi kan nog anta att det är en bra bit över hälften i alla fall. Tillfället till ära har Epic Games också implementerat Duos (matcher med tvåmannalag) och Supply Drops i Battle Royale, och bägge nyheterna är live nu.

Som bekant kalkerar Battle Royale-läget spelet Playerunknown’s Battlegrounds mer eller mindre rakt av, vilket väckt en hel del diskussion. Först och främst för att Epic Games använde namnet PUBG i officiellt pr-material utan PUBG-utvecklarna Blueholes tillåtelse, men även för att PUBG använder Epics grafikmotor Unreal Engine, vilket gör Epic Games till både en direkt samarbetspartner och konkurrent för Bluehole. Jobbig sits.

Har är Epic Games tweet om de nya framgångarna för Fortnite.

Fortnite on Twitter

Thanks to over 7 million of you who have played Fortnite! We want to keep the Battle Bus flying, so Duos and Supply Drops are available NOW.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar