facebook_pixel
Livet blir lättare för free-to-play-spelare i Eve Online

Livet blir lättare för free-to-play-spelare i Eve Online

I slutet av augusti förra året presenterades vi för Eve Onlines nya free-to-play-alternativ. Spelare är numera indelade i omega clones och alpha clones, varav de förstnämnda får full tillgång till allt i spelet (i utbyte mot en prenumerationsavgift) medan de sistnämnda spelar gratis, men får finna sig i att dras med en rad begränsningar.

Under eventet Eve Vegas avslöjade de isländska utvecklarna CCP Games att livet kommer göras väldigt mycket lättare för alpha clones från och med december. Bland annat kommer man få tillgång till Tech 2-varianter av små och medelstora vapen, inklusive specialammunition, och ett större utbud av färdigheter.

Därtill kommer man också kunna flyga skepp av klasserna battlecruisers och battleships (tidigare var man begränsad till cruisers och frigates) och erfarenhetstaket för alpha clones kommer höjas från 5 miljoner poäng till hela 20 miljoner, vilket gör det bra mycket enklare att hänga med de “riktiga” spelarna och tillföra något.

Men: om man vill få tillgång till hela poängpotten måste man betala för sig, antingen med ingame-valuta eller riktiga pengar (men det borde ju ändå vara billigare än att prenumerera). De goda nyheterna är att när man väl låst upp en färdighet så äger man den för evigt, oavsett om man betalar för en prenumeration eller ej.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar