Assassin’s Creed: Origins kommer få ett “turistläge”

Assassin’s Creed: Origins kommer få ett “turistläge”

Här är en intressant grej som flög under nyhetsradarn förra veckan, i alla fall för mig. Jag har länge hävdat att Ubisofts Assassin’s Creed-spel först och främst är digital turism: det allra största nöjet har alltid varit att upptäcka spelvärlden och peka ut alla fantastiska byggnader och platser i städer som Venedig, Rom, Paris och London.

Nu har Ubisoft också fattat det här, och de kommer därför släppa ett fristående spelläge till Assassin’s Creed: Origins kallat för The Discovery Tour, som kommer ta bort alla strider och övriga jobbiga restriktioner så att vi kan koncentrera oss på att beundra miljöerna till fullo. Man kommer till och med införa turistguider!

Ubisoft hade följande att säga om det hela i ett pressmeddelande:

– Utöver den kostnadsfria “free roaming”-upplevelsen kommer även The Discovery Tour erbjuda guidade turer som fokuserar på olika aspekter av tidsperioden (de stora pyramiderna, mumifieringsprocessen, Kleopatra, tempel, präster, det dagliga livet etc.) och även lite grann på egyptologi, och hur teamet integrerade detta i den indragande spelvärlden.

– Liksom i ett museum kommer varje tur bestå av flera stoppunkter (exempelvis mumifieringsprocessens olika stadier) som kommer ge information om varje specifikt ämne. Turerna har kurerats av specialister som hjälpt oss införa mer akademisk kunskap i upplevelsen. Det kommer vara möjligt att utforska Egypten med flera olika avatarer, varav de flesta kommer låsas upp genom att slutföra turer.

Assassin’s Creed: Origins släpps den 27 oktober och The Discovery Tour-tillägget följer tidigt nästa år.

Om skribenten

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar