facebook_pixel
10 miljoner har spelat Battle Royale-läget till Fortnite!

10 miljoner har spelat Battle Royale-läget till Fortnite!

Det stora Battle Royale-kriget rasar för fullt.

Spelläget som slog igenom på allvar tidigare i år med Playerunknown’s Battlegrounds (som numera har sålt omkring 15 miljoner exemplar) har redan hunnit reproduceras i andra spel, och den mest framgångsrika konkurrenten är av allt att döma Epic Games och deras craftingskjutare Fortnite.

Battle Royale-läget till Fortnite är helt gratis att ladda ner (resten av spelet kostar fortfarande pengar) och ett dygn efter premiären i slutet av september hade det redan spelats av 1 miljon spelare. En vecka senare var den siffran uppe i hela 7 miljoner, och nu har Epic Games meddelat att 10 miljoners-gränsen har nåtts.

Hela situationen görs givetvis extra intressant tack vare Epic Games nära samarbete med Playerunknown’s Battlegrounds-utvecklarna Bluehole. PUBG använder Epics Unreal-motor, så man undrar ju lite stilla över exakt hur mycket av Battle Royale-läget i Fortninte som har sina tekniska rötter i Blueholes early access-succé.

Här är en jättestor bild med en massa statistik om Battle Royale-läget till Fortnite.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar