facebook_pixel
Volition har sagt upp 30 anställda

Volition har sagt upp 30 anställda

Jag kan inte direkt påstå att jag är förvånad.

Agents of Mayhem har sett uddlöst ut ända sedan premiärvisningen i fjol (inte minst på grund av den fortfarande obegripliga bristen på co-op) och mycket riktigt var Joakim Kilman inte särskilt imponerad när han recenserade actionspelet förra månaden. “Här finns goda ansatser, men spelet gör för lite med sina idéer och skjutandet är för repetitivt” blev slutomdömet tillsammans med det blygsamma betyget 63 procent.

Vi har inte fått några officiella försäljningssiffror sedan lanseringen av Agents of Mayhem, men uppenbarligen har det inte gått särskilt bra: enligt Kotaku har de Illinois-baserade utvecklarna Volition tvingats säga upp hela 30 personer (av omkring 200), däribland Dan Cermak, general manager. De nuvarande ägarna Deep Silver (som köpte Volition efter att THQ hade gått i konkurs 2013) har ännu inte kommenterat ärendet, men eftersom Kotaku har tre olika källor kan vi anta att nyheterna stämmer.

Volition grundades redan 1996 och har under sina tjugo år gett oss storheter som Red Faction-, Freespace– och Saints Row-serien. Vi på PC Gamer håller tummarna för att de drabbade hittar nya arbetsplatser illa kvickt, för det rör sig alldeles uppenbart om ett gäng talangfulla individer.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar