facebook_pixel
Tvinga barn att arbeta i karga, kalla stadsbyggaren Frostpunk

Tvinga barn att arbeta i karga, kalla stadsbyggaren Frostpunk

Frostpunk är en stadsbyggarsimulator, men en med ett helt annat fokus än Cities: Skylines och Sim City. Första trailern skvallrar om ett spel som handlar mer om svåra etiska dilemman snarare än att skapa prydliga radhus för medelklassen. Klagomålen från invånarna lär också handla mindre om skatter och mer om att de tvingas äta sågspån, eller att deras barn skadar sig när de tvingas jobba i fabriker.

Viktigast i spelet är att din frusna stad överlever, snarare än att alla dess invånare gör det, så att spela som godhjärtad och välmenande kan förmodligen skapa problem i längden i Frostpunks ogästvänliga värld. Det ser onekligen intressant ut, och känns som ett originellt tillskott till genren. Kolla in den nyligen släppta trailern nedan (första gameplaytrailern, dessutom) om du är nyfiken. Spelet kommer förhoppningsvis att släppas senare i år.

Frostpunk debut gameplay trailer – “Heartbeats”

Frostpunk on Steam: http://store.steampowered.com/app/323190/Frostpunk/ Official website: http://frostpunkgame.com/ — Game’s description — In an ultimately frozen world, people develop steam-powered technology to oppose the overwhelming cold. The city ruler has to manage both the inhabitants and the infrastracture the citizens live in.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar