facebook_pixel
Square Enix har grandiosa planer för Nier

Square Enix har grandiosa planer för Nier

Igår rapporterade vi att Platinum Games och Square Enix fantastiska actionrollspel Nier: Automata sålt över två miljoner exemplar. Jag skrev även av mig om spelet i övrigt (det behövs, för ibland blir känslorna för mycket) så jag ska försöka vara mer saklig idag, och konstaterar kallt att Nier-serien sannolikt har en mycket ljus framtid.

Nier: Automata, som vi släppte i februari 2017, har visat sig vara en global hit som vida översteg våra förväntningar, skriver Square Enix i sin redovisning för 2017. Det har inte bara påmint världen om den höga kvaliteten hos japanska spel, utan demonstrerade också en signifikant potential i seriens framtida utveckling.

Det här låter ju onekligen lovande för vänner av bra spel, men risken är, förstås, att nästa Nier-spel förväntas göra ännu bättre ifrån sig, och därmed anpassas mer efter den globala marknaden, casual-spelarna om man så vill. Vi på PC Gamer hoppas dock, och tror, att Square Enix kommer fortsätta ge seriens skapare Yoko Taro den kreativa frihet han behöver för att fortsätta överraska oss med sina unika och känsloladdade spel.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar