facebook_pixel
Här är lanseringstrailern för Tokyo Dark

Här är lanseringstrailern för Tokyo Dark

Jag älskar anime. Det här borde inte komma som en överraskning för någon som följt med på den här webbsidan i större utsträckning (min avatar föreställer katten Aria från animeserien med samma namn, om du mot förmodan undrat över det). Så ja, jag tycker, givetvis, att Tokyo Dark ser sanslöst intressant ut.

Det rör sig om ett spel som är en del av Square Enix indiesatsning Square Enix Collective (som vi skrivit några rader om tidigare). Tokyo Dark är utvecklat av den japanska studion Cherrymochi, och blandar öst och väst i form av ett spel som både är en visuell roman och ett peka-och-klicka-äventyr (lite som Ace Attorney-spelen på Nintendos bärbara konsoler, antar vi).

Som namnet antyder utspelar sig spelet i Tokyo, och i rollen som detektiven Ito försöker man finna sin försvunna partner. Spelet släpptes i torsdags och kostar 16 euro och 19 cent på Steam fram till nästa veckas torsdag (därefter höjs priset till det ordinarie 18 euro). Användaromdömet är just nu “väldigt positivt” baserat på 68 recensioner, samtidigt som Metacritic-snittet väger in på det något blygsammare 70 av 100.

Här är lanseringstrailern för Tokyo Dark.

Tokyo Dark – Launch Trailer

Legend tells of a door deep below Tokyo’s sewers. All who enter are lost forever. Detective Ito’s partner is missing. Explore Tokyo & uncover the darkness that lays beneath the streets in this Point & Click – meets Visual Novel – narrative adventure that questions the very core of Ito’s sanity.

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar