facebook_pixel
Fortnites PUBG-doftande spelläge är gratis för alla och ute nu

Fortnites PUBG-doftande spelläge är gratis för alla och ute nu

I helgen skrev vi några rader om det pågående dramat mellan de koreanska Playerunknown’s Battlegrounds-utvecklarna Bluehole och den amerikanska Fortnite-studion Epic Games. De sistnämnda utvecklar grafikmotorn (Unreal Engine) för de förstnämndas spel, så när Epic Games utannonserade sitt eget PUBG-doftande spelläge Battle Royale till Fortnite såg Bluehole rött, först och främst för att Epic olovligen nämnde Playerunknown’s Battlegrounds vid namn i utannonseringen.

Dessutom kan man spekulera hejvilt i hur mycket av den teknik som numera används i Fortnite som härstammar från Epics samarbete med Bluehole, och om Epic inledde utvecklingen av Battle Royale-läget redan innan PUBG lanserades som early access i våras. Bluehole har även alla anledningar i världen att vara lite oroliga över huruvida Epic Games kommer undanhålla nya features i spelmotorn eller ej i framtiden, för att ge det egna spelet ett övertag i konkurrensen.

Hur som helst: Battle Royale-läget till Fortnite är officiellt ute nu, och dessutom helt gratis att spela. Du kan ladda ner klienten via spelets officiella hemsida, men om du vill spela det “riktiga” Fortnite måste du fortfarande betala mellan 40 och 150 euro (ja, 150 euro) för något av de olika tillgängliga paketen. Battle Royale-läget har även fått en ny uppdatering vars innehåll du kan bekanta dig med här. Bland annat har man introducerat “down but not out”-funktionaliteten från PUBG:s lagmatcher.

Här är en trailer för Battle Royale-läget till Fortnite.

Fortnite Battle Royale – Gameplay Trailer (Play Free Now!)

Download Fortnite Battle Royale for free today on PC, PS4, Xbox and Mac. 100 players. One giant map. Last one standing wins. Register Now to get updates: http://epic.gm/dcz Fortnite Battle Royale is the 100-player PvP mode in Fortnite. One giant map. A battle bus. Fortnite building skills and destructible environments combined with intense PvP combat.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar