facebook_pixel
Före detta Zynga-chef blir ny vd för Telltale Games

Före detta Zynga-chef blir ny vd för Telltale Games

Minns ni Zynga? För ett par år sedan var de en av de mest framgångsrika spelutvecklarna i världen tack vare FarmVille som alla Facebook-användare lärde sig att älska eller hata. Sedan dess har företaget försvunnit ur rampljuset ordentligt och många av dess anställda har letat sig till andra studior sedan dess. En av dessa är Pete Hawley, Zyngas före detta vice vd, som just annonserats som nytt högsta höns för inga mindre än Telltale Games. Så vad hoppas egentligen Hawleyåstadkomma i sin nya roll?

– Jag är ett stort fan av Telltale Games och vad de har åstadkommit i att bli de ledande historieberättarna i spelindustrin. Jag ser fram emot att jobba nära med deras talangfulla team, industriledande IP och partners för att skapa nya vägar att bringa spelare tillsammans med innovativt och spännande spel. Telltale är unika och jag är glad över att vara en av del av deras fantastiska framtid.

Vid första anblick ter sig klivet från Zynga och Telltale som ganska stort, framför allt om man jämför företagens kreativa standard och anseende i spelbranschen. Zynga blev under sina glansdagar ökända för sina kontroversiella metoder som bland annat innefattade en betoning på spam-reklam och ett minst sagt avslappnat förhållande till intellektuella rättigheter. Vid flera tillfällen anklades företaget för att ha snott friskt från andras verk, något som ledde till stämningar och långtgående rättprocesser.

I kontrast har Telltale en betydligt mer trovärdig image i spelvärlden, med sina många kritikerrosade serien som The Walking Dead, The Wolf Among Us och Tales from the Borderlands. Hur Hawleys ledarskap kommer att påverka företaget ska bli intressant att se. Nedräkningen för Mafia Wars: The Telltale Series har härmed börjat.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar