facebook_pixel
Bioware slutar stöda enspelardelen av Mass Effect: Andromeda

Bioware slutar stöda enspelardelen av Mass Effect: Andromeda

Tidigare i sommar, några månader efter den ytterst skakiga lanseringen av Mass Effect: Andromeda, fick vi ta del av ett rykte som förtäljde att vi inte kommer få se något enspelar-dlc överhuvudtaget till spelet. Inte så konstigt kanske, med tanke på att vi några veckor tidigare fått reda på att hela Mass Effect-serien “lagts på is”.

Nu har Bioware, vars systerstudio Bioware Montreal inte längre finns, slutligen bekräftat att ja, det kommer inget enspelar-dlc till Mass Effect: Andromeda. Dessutom kommer det inte några fler uppdateringar överhuvudtaget, även om multiplayerdelen kommer fortsätta utökas med nya uppdrag och ny utrustning för karaktärerna.

– Med varje patch lät ni oss veta att vi rörde oss i rätt riktning, och vi är tacksamma för alla som följde med oss på den här resan. Vi är stolta över vad vi skapat, och hoppas att du också njutit av det.

– Vår senaste uppdatering, version 1.10, var den sista uppdateringen för Mass Effect: Andromeda. Det finns inga planerade framtida patchar för enspelar- eller storyinnehåll.

– Under de kommande veckorna kommer vårt multiplayer-team delge detaljer om pågående stöd och kommande innehåll, inklusive nya multiplayer-uppdrag, utrustning för karaktärerna, och vad vi kan vänta oss av N7-dagen.

– Vi uppskattar de miljontals människor som följde med oss till Andromeda-galaxen. Vi hoppas att vi kommer ses igen i Mass Effect-universumet.

Det sista uttalandet är det mest intressanta, och den största antydningen hittills på att vi aldrig kommer återvända till Andromeda-galaxen. Mycket sorgligt enligt undertecknad (Andromeda är ett rätt schysst spel, okej?) och det lär förmodligen dröja länge innan vi får se nästa del i serien.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar