facebook_pixel
Wargaming och Splash Damage har inlett nytt samarbete

Wargaming och Splash Damage har inlett nytt samarbete

Vet ni vilket spel som är bra? Wolfenstein: Enemy Territory av brittiska studion Splash Damage. I alla fall brukade det vara bra där kring 2003 när det var nytt och hett med sitt fräscha klassbaserade upplägg inom ramarna av Gray Matter Interactives Return to Castle Wolfenstein (vars multiplayerdel Splash Damage också utvecklade).

Under 2007 kom den själsliga uppföljaren Enemy Territory: Quake Wars, men därefter bjuder Splash Damages cv inte på särskilt spännande läsning. Man har varvat megafloppen Brink med bidrag till Gears of War 4 och Gears of War: Ultimate Edition, och axelryckningen Dirty Bomb från 2014 var studions senaste helt egna spel.

Nu väntar dock muntrare tider för Splash Damage. World of Tanks-giganterna Wargaming (som inledde ett samarbete med Total War-utvecklarna Creative Assembly i slutet av fjolåret) har berättat att de inlett ett samarbete med britterna som kommer infatta “flera projekt” och dra nytta av studions “stora multiplayerexpertis”.

– Wargaming-universumet ger vårt team en stor kreativ målarduk som gör att vi kan utveckla en spelupplevelse för en massiv, lojal följarskara, och vi är extremt upphetsade över att få komma igång, sade Splash Damage-chefen Paul Wedgwood i ett pressmeddelande.

Vi på PC Gamer gissar att åtminstone ett av de nya projekten är en klassbaserad onlineskjutare i krigsmiljö.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar