facebook_pixel
Rebellion bekräftar Evil Genius 2

Rebellion bekräftar Evil Genius 2

Det finns otippade återkomster och så finns det det här. Det ursprungliga Evil Genius släpptes hösten 2004 – nästan 13 år sedan! – och jag vill minnas att det togs emot väl även om jag aldrig spelade det själv. Spelet jämfördes ofta med Bullfrog-klassikern Dungeon Keeper, men istället för att spela som djävulen spelade man som en klassisk Bond-skurk som satt och ruvade i en klassisk Bond-bas någon gång under 60-talet.

Nu har brittiska Sniper Elite-utvecklarna Rebellion, de nuvarande rättighetsinnehavarna, bekräftat att Evil Genius 2 är under utveckling. Det gjordes på ett minst sagt lågmält sätt, närmare bestämt under de döende sekunderna av en intervju med Rebellion-chefen Jason Kingsley. Sedan ett tag tillbaka är Rebellion helt och hållet självförsörjande, och vi antar att detta var vad som krävdes för att Evil Genius 2 skulle kunna bli verklighet.

Via våra engelska kollegor har vi också fått reda på att Evil Genius 2 inte är en remaster och inte free-to-play. Det är en fullfjädrad uppföljare som kommer släppas först på pc, och Rebellion kommer inte vända sig till Kickstarter för att utöka budgeten. Spelet är för närvarande “väldigt, väldigt tidigt i utvecklingen” (arbetet inleddes i våras) så vi har sannolikt en lång väntan framför oss.

Här är intervjun med Jason Kingsley i dess helhet. Man får intrycket av att det går rätt okej för Rebellion just nu.

“State of Rebellion” E3 Interview + Evil Genius 2 Announcement!

Rebellion CEO Jason Kingsley sits down to talk about the past, present and future of the studio – including a new announcement!

 

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar