facebook_pixel
Her Story-skaparen pratar om sitt nya spel

Her Story-skaparen pratar om sitt nya spel

Sam Barlow, som tidigare utvecklade det kritikerrosade FMV-spelet Her Story och innan det bland annat skrev Silent Hill: Shattered Memories, har annonserat sitt kommade projekt i en intervju med Variety. Spelet heter Telling Lies och är, likt Her Story, ett FMV-baserat mysterium men kommer att vara större och mer polerat än sin spirituella föregångare.

Barlow beskriver själv Telling Lies som “en blandning mellan Steve McQueens Shame och [Francis Ford Coppolas] The Conversation” samtidigt som han hintar om att spelet kommer att utspela sig kring 70-talet.

Personligen var jag inget fan av Her Story som jag upplevde hade ett kackigt manus, ännu sämre skådespeleri, och byggde hela sin intrig kring en gimmick som enbart existerade för att skapa poänglösa twister för spelaren istälet för att berätta en spännande historia. Trots detta är jag ändå redo att ge Barlow en chans här, speciellt när han kastar sig med referenser till Shame som är en av mina absoluta favoritfilmer.

Telling Lies utvecklas i samarbeta med Annapurna Interactive och har ännu inget släppdatum men 2018 låter väl rimligt.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar