facebook_pixel
American McGee: “Sluta fråga mig om Alice 3!”

American McGee: “Sluta fråga mig om Alice 3!”

Under inledningen av det nya årtusendet släpptes ett utomordentligt mysigt litet spel kallat American McGee’s Alice. Jag anser att det åldrats med värdighet, i mångt och mycket på grund av att det inte hänt särskilt mycket inom 3d-plattformsspelen som genre, men främst tack vare spelets urstarka grafiska design och enormt stämningsfulla soundtrack. Den som säger att grafiken inte spelar någon roll är en lögnare!

2011, tio år senare, släpptes en uppföljare vid namn Alice: Madness Returns. Själv tyckte jag inte riktigt att det höll måttet (även om estetiken fortfarande var underbar) men ser ändå mer än gärna att vi får ett tredje Alice-spel någon gång i framtiden. Uppenbarligen är jag långt ifrån ensam om detta.

På sin officiella blogg skriver American McGee att han frågas om Alice 3 “flera gånger om dagen” och påpekar att Electronic Arts äger de kompletta rättigheterna.

– EA är medvetna om att ni vill ha ett nytt Alice-spel och att jag och RJ Berg gärna skulle hjälpa till med designen, manuset och utvecklingen av det. Vi måste bara vänta tills EA anser att tiden är rätt för ett nytt spel.

– Det kommer förmodligen komma ett till Alice-spel innan vi alla dör, men era önskemål, idéer och tanklösa planer borde skickas till EA istället för till mig om ni vill få det att hända snabbare.

Med andra ord: tweetbomba Electronic Arts tills situationen ändrar sig! Här är en video från fjolåret där jag spelade American McGee’s Alice på vår Youtube-kanal.

Retro: American McGee’s Alice

Benny Holmström återbesöker actionplattformaren American McGee’s Alice från 2000.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar