Afterwork på redaktionen: Skamfulla backloggen-dilemmat (7-9 juli)

Afterwork på redaktionen: Skamfulla backloggen-dilemmat (7-9 juli)

Förra veckan drog Rikard på lite ledighet, vilket innebar hela sju dagar utan dator. Denna vecka är det Fredrik som har bekymmer, men till skillnad från Rikard som inte kunde spela något överhuvudtaget, har Fredrik på tok för mycket att spela. Backloggen svämmar över och frågan är: vad ska prioriteras?

Fredrik Eriksson
Skammen … skammen över att inte ha spelat klassiker (inte minst PC Gamer-klassiker) som Grim Fandango och Planescape: Torment. Hur håller man huvudet högt när backloggen inte bara består av halvmesyrer utan av en rad “bäst någonsin”-kandidater? Egentligen handlar det inte om tidsbrist. Egentligen handlar det om att jag tycker det är himla gött att spela gamla favoriter. I helgen ska jag till exempel grotta ner mig i XCOM: Enemy Within. Igen. Japp, det har jag ju redan spelat men det är bra. Hur gör man för att våga språnget mot nya spelvärldar?

Jerry Fogselius
Knivig sits, tyvärr känner jag igen mig alltför väl. Jag menar, varför spela något nytt och okänt när man kan köra de spel man redan vet att man älskar? Jag brukar dock lösa det genom att ge de ospelade spelen åtminstone en timme. Om jag blir hooked under de inledande sekvenserna, spelar jag igenom de titlar som legat och lurat i backloggen så länge. Om jag däremot inte får någon “feeling” överhuvudtaget under de första 60 minuterna, är det (dessvärre) stor risk att jag går tillbaka till något jag redan har spelat och vet att jag tycker om.

Med det sagt har jag nyligen fallit offer för Playerunknown’s Battlegrounds-hypen och där svishade inte bara en timme, utan tio, förbi i ett nafs. Inget är roligare än att upptäcka och falla pladask för ett nytt spel (helst inom en genre som man dessutom inte är särskilt bevandrad i ännu) och i helgen kommer jag fortsätta gömma mig i diverse hus, i jakten på att bli den sista överlevande på ön.

Benny Holmström
Det fanns en tid när jag försökte spela “alla spel”. Jag har sedan länge övergett de här planerna och har istället börjat fokusera mig på specifika genrer. Exempelvis vill jag fortfarande åtminstone bekanta mig med de flesta racing- och rollspel värda namnet, medan jag mer eller mindre fullständigt ignorerar realtidsstrategi. Det här tror jag är den enda gångbara lösningen idag, det är inte längre möjligt att ha koll på “allt” och ju tidigare man inser det desto bättre.

Själv har jag dragits med en märklig förkylning den senaste veckan, och mitt främsta mål under helgen blir därför att bli kvitt den. Med andra ord lär jag hålla mig inomhus den största delen av tiden, lusläsa det senaste numret av vår tidning och kolla på formel 1 och tokiga videor på Giant Bomb.

Mikael Hjalmarson
Det är bara att ge upp sådana tankar. När jag var i ett förhållande kunde jag av förklarliga skäl inte längre spela lika mycket som förr, men mitt gamla jag vaknade inte till liv ens som singel. Jag förmodar att jag egentligen spelar lika mycket som förr, men det finns så många fler spel att beta av numera. Det hjälper inte heller att bara välja ut klassiker eller storsäljare då även sådana spel finns i mängder. Därför är jag inte längre så deprimerad när jag stirrar över min stora samling av ospelade titlar. Allt finns där för en regnig dag. Istället går jag på känsla och tar det som det kommer. I helgen blir det XCOM 2 eller Civilization 6, vilket innebär att det snart är måndag igen.

Thomas Petersson
Ni som följt våra AW-artiklar känner till hur jag brukar gnälla på min avsaknad av tid. Så har det å andra sidan varit i hela mitt vuxna liv. Det är lite svårt att jämföra sitt 13-åriga jag som lirade Commodore 64 tio timmar i sträck en lördag med dagens inkarnation av mig själv. Å andra sidan hade inte 13-åringen spelat spel i 35 år. Jag har också åtskilliga ospelade klassiker på mitt CV (eller icke-CV, snarare). Det har alla, spelfreaks eller inte och den som säger något annorlunda har antingen hybris, bristande självinsikt eller ljuger bara. Ingen man är en ö och som kollektiv spelar vi i staben väldigt mycket. Att ha ångest för ett och annat missat spel är mänskligt, men inget att hänga sig i nocken för. Och med det gamla ordspråket önskar vi er en trevlig helg.

 

Om skribenten

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Liknande artiklar