facebook_pixel
Se mer frenetisk fäktning från Nidhogg 2

Se mer frenetisk fäktning från Nidhogg 2

Nidhogg var ett briljant multiplayerspel. Inget annat spel har varit i närheten av att få mina små systerdöttrar att skratta så mycket som de gjorde när vi spelade Nidhogg. Det är ett frenetiskt svärdfäktarspel med en märklig, avskalad estetik och ett lika enkelt som genialt upplägg. Två spelare försöker ta sig till var sin ände av en bana, och längs vägen måste de sticka ner varandra med svärd, om och om igen. Belöningen för den som vinner är att bli maskföda – bokstavligen.

Nidhogg 2 har en helt annan grafisk stil, men grundkonceptet och den absurdistiska känslan tycks vara intakt. Det ser, kort och gott, ut att kunna blir förbaskat kul, även om det där trädet i början av videon ser fullständigt barockt ut. Kolla in spelet nedan om du är nyfiken (videon är från PS4-versionen, men det släpps även till pc).

Nidhogg 2 – PS4 Gameplay Demo | PS Underground

https://www.playstation.com/en-us/games/nidhogg-2-ps4/ Competition was never so gross! Let’s play Nidhogg 2 on PS4, a one-on-one fight to the death with new weapons, new environments, and new ways to feel mildly uncomfortable. Recorded live from E3 2017 with creators Mark Essen and Kristy Norindr from Messhof.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar