facebook_pixel
Ny film visar blöta äventyr i Pillars of Eternity 2

Ny film visar blöta äventyr i Pillars of Eternity 2

IGN fick kolla in lite spelsekvenser från kommande och hett efterlängtade Pillars of Eternity 2: Deadfire på E3. Spelets regissör Josh Sawyer pratade om hur miljöerna i deras nya rollspel är lite mindre “traditionella” än tidigare. Omväxling förnöjer, så det låter ju bra. Mycket fokus kommer att vara på att utforska världen med ditt fartyg, vilket onekligen skiljer sig från hur fantasyhjältar oftast tar sig fram (till fots eller på en ståtlig springare). Skeppet är också din mobila hembas, istället för en borg som i första spelet.

Läs också: Obsidian snackar klass i Pillars of Eternity 2

De som spelat första spelet kommer att känna igen tre av kompanjonerna som återvänder från det – Edér, Aloth och Pallegina.  Sawyer pratar också om hur de vill göra spelet lite mer grandiost och storslaget, men samtidigt familjärt. Ett annat nytt inslag är så kallad level scaling, där fiendernas nivå anpassas efter din för att bibehålla en jämn svårighetsgrad genom spelet. Detta ska dock vara valbart för de som föredrar att ha det som i originalet (och andra klassiska rollspel) där det är fullt möjligt att snubbla in i fiender som är på en helt annan nivå än dig. Fler valmöjligheter bör göra det mer tillgängligt för fler, kan man anta.

Vill du ser mer av spelet, och höra Josh Sawyer snacka om spelet, så är det bara att kolla in videon nedan.

Pillars of Eternity 2 Gameplay Walkthrough – IGN Live: E3 2017

The new Pillars of Eternity 2 is here! Join us as the team shows off new gameplay. Catch up on Everything E3 2017 here! https://www.youtube.com/watch?v=KxnDMGWo2XQ&list=PLraFbwCoisJBbdFblzX5WnoMktUk7KOCN&index=1 Check out our IGN Access coverage of E3 2017! https://www.youtube.com/watch?v=oo5ECirDi2A&index=1&list=PLraFbwCoisJCMnL5mdxT_Ey22QuAhPEiI ——————————­—- Follow IGN for more!

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar