facebook_pixel
Nu blir Jaal bisexuell

Nu blir Jaal bisexuell

Mass Effect-serien må ha “lagts på is” tillsammans med stora delar av Bioware Montreal (även om de flesta anställda bara tycks ha flyttat till EA Motive tvärs över korridoren) men det innebär inte att man slutat peta i Mass Effect: Andromeda. Vi har redan fått finslipade karaktärsanimationer och ögon som inte är döda, och nu är nästa omgång förbättringar på ingång.

Vi vet ännu inte exakt när v 1.08 av Mass Effect: Andromeda kommer släppas, men samtliga nyheter har listats i ett inlägg hos den officiella Bioware-bloggen. De mest iögonfallande förändringarna inkluderar två nya huvuden i karaktärseditorn (ett manligt och ett kvinnligt) och man kan numera också använda alla frisyrer för båda könen, inklusive ett nytt alternativ om man vill vara flintskallig.

Vidare har romansmöjligheterna för den homosexuelle Scott Ryder utökats med Jaal, den där lila utomjordingen som representerar Andromedas nya ras angara. Den hårt kritiserade transsexuella karaktären Hainly Abrams har också fått “justerad dialog för att förändra flödet av den personliga information hon diskuterar med Ryder”. Med andra ord lär hon inte längre omedelbart utbrista “hej, visste du att jag brukade vara en snubbe, galet va?”.

Utöver dessa förändringar hittar vi också en massa vanliga buggfixar och balansjusteringar för spelets multiplayerdel, men de är tråkiga att skriva om så de får ni läsa själva.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar