facebook_pixel
Necromancer tillbaka i Diablo!

Necromancer tillbaka i Diablo!

Slagfältet exploderar i en kavalkad av ben och kött. Överallt syns odöda resa sig från sina gravar för tjäna sin herre. Tur då att herren inte är helvetet självt, utan en syrlig och gravallvarlig Rathma-präst från Sanctuarys djungler. Necromancern är tillbaka i Diablo!

Fans av Blizzards dungeon crawler Diablo har haft ett par tuffa månader. Sedan det utannonserades på Blizzcon 2016 att klassen necromancer skulle komma att läggas till i Diablo 3 under 2017 har många tvingats uthärda en lång väntan efter nytt innehåll, men anledningarna är fler. Ända sedan serien låg i sin linda har klassen varit en omtyckt favorit, och efter den senaste månadens betatestande stundar den efterlängtade comebacken! Idag släpps så den skelettframmanande magikern till Sanctuary för återställa balansen mellan liv och död. Upplevelserna i “Rise of the Necromancer” är dina för 130 kronor.

Att valet föll just på necromancers var, enligt Blizzard, självklart. Sedan Diablo 2 har de varit ikoner kända för förmågor som “corpse explosion”. Att detonera lik med bara ett knapptryck har blivit närmast synonymt för klassen. Mycket av arbetet har därför kommit att handla om att försöka bevara känslan av det många älskade från föregångaren, men också att definiera dess tema.

– När vi pratade med folk som spelat den gamla necromancern var det många som kom in på känslan att kontrollera odöda arméer och hur bra det kändes. Vi ville verkligen tillvarata det, oavsett om det var den ursprungliga idén med necromancern eller inte, berättar Julian Love, lead VFX artist på Blizzard, när vi når honom över telefon.

Diablo III: Rise of the Necromancer Pack Reveal – BlizzCon 2016

Command a new army of the dead! The Rise of the Necromancer pack will go on sale in 2017, including the Necromancer playable class, additional stash and character slots, and cosmetic goodies. For more details, check out our FAQ: battle.net/d3/blog/20324407. Like us on Facebook: http://www.facebook.com/Diablo Follow us on Twitter: http://www.twitter.com/Diablo Subscribe!

Står på egna ben

Att frammana och styra sina egna underhuggare är inget nytt i Diablo 3, något som klassen witch doctor redan gör med bravur. Necromancer och witch doctor har länge jämförts med varandra, och därför blev det också viktigt att särskilja dem. Julian Love fortsätter:

– Om du jämför dem är de faktiskt ganska olika. Witch doctor är klassernas egen Rube Goldberg, schamanistiska, som indirekt styr djur och natur, eld och gift. Med necromancern vill vi att du själv ska kunna kontrollera dina pets, vilket witch doctorn inte kan. Vi gjorde också så att den primära resursen “essence” inte genereras automatiskt – du måste vara proaktiv i alla lägen vilket gör att klassen också känns väldigt annorlunda från de andra. Slutligen gjorde vi också så att necromancerns blodmagi inte kommer gratis, utan du måste offra hälsa för förmågorna. I samspel med corpse explosion-mekaniken skapar detta en helt ny känsla.

 

 

 

Anledningarna till att återintroducera den likbleka klassen är dock inte bara spelmekaniska. Valerie Watrous, lead writer för Diablo 3, förklarar vad necromancern har som de andra saknar.

– De har ett sådant underbart mörker i sig. Det är speciellt, för inga andra karaktärer hänger med en grupp skelett. Att försöka skapa en karaktär som obehindrat kan vandra runt i en by med sex skelett har varit en otroligt rolig utmaning för oss författare, liksom för våra röstskådespelare.

En ny klass betyder också tonvis nya dialoger och interaktioner med spelets olika npc:s, liksom en uppsjö färsk historia för alla som vill lära sig mer om “Rathma-prästerna” – necromancerns verkliga benämning.

– Redan tidigt när jag började skriva om necromancers uppmanades jag att hitta utrymme för humor. Är karaktärer för allvarliga blir de svåra att uppskatta. Därför ville jag att de skulle vara torra och sarkastiska i sitt uttryckssätt när de tvingas hantera olika karaktärer som känns irrelevanta i deras kamp för att bevara balansen, säger Valerie Watrous.

Sugen på att gotta ner dig i mörk lore och spränga likdelar i luften? Väntan är över, från och med idag har du chansen.

 

Läs också: https://www.pcgamer.se/2017/06/blizzard-visar-upp-challenge-rifts-diablo-3/

Läs också: https://www.pcgamer.se/2017/06/remasters-av-bade-diablo-ii-och-warcraft-iii-kan-vara-utveckling/

 

Om skribenten

Profilbild

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar