facebook_pixel
En mystisk läcka verkar hinta om en prequel till Life is Strange

En mystisk läcka verkar hinta om en prequel till Life is Strange

Det var liksom bara några veckor sedan som Dontnod annonserade att de arbetar på en uppföljare till deras uppskattade Life is Strange och så detta. Jag som inte ens har hunnit spela originalet och nu ska jag helt plötsligt behöva förhålla mig till en prequel också?

Det hela började med att den franska spelsiten Gamekult beslöt sig för att gräva lite i källkoden på utvecklarna Deck Nine Games hemsida. Deck Nine annonserade nämligen alldeles nyligen att de “inlett ett partnerskap med en ledande AAA-utgivare och arbetar just nu på att utveckla sin första titel, ett nytt tillskott till en kritikerhyllad franchise” och som ett mirakel lyckades sidan bland all kod hittade den här bilden, föreställande en tjej framför ett ankommande tåg.

Deck Nine tog snabbt ner både bilden och hela sin hemsida – i skrivande stund är den fortfarande tom – men strax därpå dök plötsligt flera, till synes relaterade, bilder upp på Imgur uppladdade av en anonym användare. Hela galleriet kan du fortfarande skåda in här. Av bilderna att döma rör det sig om en prequel där fokuset ligger på Chloe och hennes bästa vän Rachel.

Det tycks alltså finnas fog att anta att Deck Nines debut kommer att vara en prequel till Dontnods första säsong, vilket i sin tur alltså får en uppföljning skapad av originalutvecklarna. Rörigt värre, men fans av den första säsongen verkar åtminstone ha en hel del tid med *kollar Wikipedia* Max och Chloe att se fram emot.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar