facebook_pixel
28500 underskrifter som stöd för OpenIV

28500 underskrifter som stöd för OpenIV

Som ni säkert vet har Take-Two Interactive stängt ner det enormt populära och användbara GTA-modverktyget OpenIV. Trots att modden har funnits i åratal och definitivt ökat populariteten hos både GTA IV och GTA V. Men av oklara anledningar har utgivaren nu fått nog och tvingat skaparna att ta bort det (även om det garanterat fortfarande finns att få tag på för den som vill).

Läs även: Ambitiös moddare återskapar Liberty City i GTA V

Naturligtvis har spelare reagerat på detta. Negativt. Väldigt negativt. I nuläget väller de kritiska recensionerna in på Steam (bara cirka 20 procent av de 23000 recensionerna senaste månaden är positiva). Det är inte någon mild kritik som förs fram heller. Ilskan är påtaglig.

En namninsamling, kallad Save OpenIV har startats, och den redan skrapat ihop en nätt samling sura spelare. I skrivande stund har man hela 28501 underskrifter, och fler verkar trilla in. Målet är naturligtvis att förmå Take-Two att göra modden tillåten igen, då detta gör livet mycket svårare för moddare – och spelare.

Kort och gott – retar man upp sina största fans blir reaktionen därefter.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar