Destiny 2 blir exklusivt för Battle.net

Destiny 2 blir exklusivt för Battle.net

Uppdaterat: Den timslånga livestreamen är nu till ända och bjöd på det mesta man kan tänkas vilja veta om Destiny 2, såsom vilka de nya planeterna är (Titan, Io och Essus gör nya områden på jorden sällskap) och exempel på mängder av nya festliga vapen och förmågor tillsammans med ett helt nytt tävlingsinriktat mutliplayerläge. Men de avslöjanden som drog ner de största applåderna handlade undantagslöst om quality of life-förbättringar, såsom en bättre karta, möjligheten att kunna resa från planet till planet på ett ögonblick och det faktum att man ej längre måste lämna en planet för att starta en ny aktivitet på densamma.

Även de sociala verktygen har utökats rejält. Numera är klanfunktionalitet inbyggt direkt i spelet, och om man är ensam klanlös spelare som vill ta sig an exempelvis en raid (de tuffaste utmaningarna i Destiny) kan man numera ty sig till Guided Games, en funktion som låter klaner komplettera sina grupper med solospelare som bara vill se det nya innehållet. Presentationen igenom betonade Bungie att Destiny 2 är “bättre med sällskap”, även om spelet numera ska bjuda på en långt mer gångbar soloupplevelse vid sidan av. En beta kommer också dra igång någon gång under sommaren.

Men den största bomben måste nog tillskrivas presentationens avslutning, där det avslöjades att Destiny 2 inte kommer släppas till Steam och liknande plattformar, utan vara exklusivt för Blizzards tjänst Battle.net (som inte längre heter Battle.net, men till och med Blizzard verkar ha förträngt namnbytet så vi antar att det är okej att fortsätta använda det gamla namnet?). Under presentationen fick vi se en längre sekvensens som handlade om förstörelsen av mänsklighetens sista kvarvarande stad på jorden, men här är ett sammandrag i form av en snitsig liten gameplaytrailer. Destiny 2 kommer fortfarande släppas den 8 september.

Destiny 2 – Official Gameplay Reveal Trailer

From the makers of the acclaimed hit game Destiny, comes the much-anticipated action shooter sequel, Destiny 2. Experience an all new cinematic story campaign, innovative cooperative gameplay, and intense competitive multiplayer as you journey across unexplored worlds to discover an arsenal of weapons and devastating new combat abilities.Original:
Efter månader av ihärdiga rykten avslöjades äntligen Bungies nya lootshooter Destiny 2 i slutet av mars. Inte nog med det, spelet kommer dessutom till pc när det släpps den 8 september, vilket markerar den första gången som vi fått ett Bungie-spel till vår plattform överhuvudtaget sedan den omtvistade Windows Vista-versionen av Halo 2 från 2007. Det är verkligen på tiden!

Ikväll kl 19:00 svensk tid är det dags för gameplaypremiär via Twitch. Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss, men det känns rätt givet att ett och annat utomjordiskt hot kommer besegras medelst tillfredsställande Bungie-patenterade huvudskott. Kanske bekräftas även det expansion pass som bubblade upp till internets yta i början av april? Ett datum för den utlovade betatestet vore även det välkommet.

Vi kommer uppdatera den här nyheten under kvällens lopp när vi vet mer.

Om skribenten

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar