facebook_pixel
Mass Effect har “lagts på is”

Mass Effect har “lagts på is”

Många av oss hade nog tagit för givet att Mass Effect: Andromeda skulle bli startskottet på en ny trilogi av den anrika rollspelsfabriken Bioware. Spelet släpptes i slutet av mars och fick väldigt spridda omdömen. Själv uppskattade jag det ganska så rejält, även om det fortsättningsvis inte kommer i närheten av originaltrilogins två första delar (men jämfört med trean är det en rätt jämn dragkamp!).

Nu har vi dock nåtts av rapporter som hävdar att Mass Effect-serien “lagts på is” och att stora delar Biowares Montreal-studio (som var huvudansvariga för Andromeda) börjat jobba hos Jade Raymonds studio EA Motive istället. Det här är inte fullt lika dramatiskt som det låter eftersom Bioware Montreal och EA Motive finns i samma kontorsbyggnad, och bägge studior ägs av Electronic Arts.

EA Motive håller för tillfället främst på att samarbeta med Visceral Games under utvecklingen av ett hittills icke utannonserat Star Wars-spel och lånar även expertis till Dice och Star Wars: Battlefront II. De anställda som fortfarande finns kvar hos Bioware Montreal kommer främst hjälpa till med det nya spelet som utvecklas hos Bioware Edmonton (som numera försenats bortom mars 2018) men även fortsätta stöda Mass Effect: Andromeda med nya uppdateringar, både till soloäventyret och multiplayerdelen.

Faktum är att version 1.06 av Mass Effect: Andromeda släpptes så sent som i tisdags, och ni kan bekanta er med de otaliga nyheterna här. Bland annat har “problemen” med flera pågående romanser samtidigt rättats till och AI:n SAM ska inte längre meddela om nya e-post-meddelanden som inte finns.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar