facebook_pixel
Här är Chris Avellones nya spel

Här är Chris Avellones nya spel

Chris Avellone är en speldesigner och manusförfattare av rang, som genom årens lopp legat bakom klassiker som Planescape: Torment (vår recension av den nyss släppta nyutgåvan hittar ni här), Icewind Dale, Knights of the Old Republic 2, Fallout: New Vegas, Pillars of Eternity och nu senast även Arkane Studios nya spel Prey.

Nu har det avslöjats att Chris Avellone gått samman med den nya studion Owlcat Games för att skapa Pathfinder: Kingmaker, ett nytt rollspel baserat på penna-och-papper-motsvarigheten med samma namn. Det finns inga trailers eller egentliga skärmdumpar än så länge, vilket ju är lite trist, men väl en hemsida där man kan läsa att spelet kommer bjuda på en kompanjonfokuserad story där spelaren etablerar och utökar sitt eget kungarike i Stolen Lands, ett territorium som varit omtvistat i hundratals år.

Förutom Chris Avellone består utvecklarna av ett gäng branschveteraner med ett förflutet hos ryska studion Nival, som utvecklade spel som Rage of Mages II, Evil Islands, Etherlords, Silent Storm, Heroes of Might and Magic V, Allods Online och Skyforge.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar