facebook_pixel
Framtiden för VR enligt Starbreeze

Framtiden för VR enligt Starbreeze

Det har gått lite över ett år sedan den första konsumentversionen av Oculus Rift lanserades förra våren. Konkurrenten HTC Vive följde kort därpå, medan konsolalternativet Playstation VR dröjde till hösten. Just nu får man intrycket att hela VR-satsningen sitter i vågskålen, och antingen kommer ta nästa evolutionära steg eller falla i glömska under årets lopp.

Svenska Starbreeze tror på det här med VR. Under gårdagens Starstream-sänding på Twitch (ni kan se den i dess helhet här) visade man upp Storm, en ny sci-fi-doftande förstapersonsskjutare med både co-op och tävlingsbaserade lägen utvecklade med e-sport i åtanke.

Det mest intressanta med teasertrailern är dock inte själva spelet utan Starbreezes nya VR-brillor. De står ut från mängden med sitt kilformade utseende och skryter med ett synfält på 210 grader, upplösning på 5k (5120×2880) och speciellt framtagna OLED-skärmar på 90 hertz. Dessutom ska hela grejen vara trådlös.

I teasern visas också kroppstäckande skyddsutrustning med force feedback, som även spårar spelarnas position på golvet med hjälp av tekniken Espawn och klarar av att hålla koll på flera föremål och flera spelare samtidigt. Intressanta grejer mins sagt, men förmodligen även vansinnigt dyrt. I dagsläget har Starbreeze ingen tydlig tidslinje för projektet.

Något mindre ambitiöst men betydligt mer aktuellt är Payday 2 VR, som ni också kan se en trailer för här nedan. Ett betatest kommer starta senare i år för HTC Vive, och enligt Starbeeze kommer VR-spelare kunna spela i samma matcher som de som spelar “som vanligt”. Det återstår att se om det är en för- eller nackdel.

STORM Visionary Teaser

Presenting our vision of Virtual Reality.

PAYDAY VR – Teaser Trailer

PAYDAY VR – all your PAYDAY content in VR! PAYDAY is coming to VR – so now you can become a true heister and immerse yourself as a fully fledged bank robber. PAYDAY VR will be available to ALL PAYDAY 2 owners Beta starts in 2017!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar