facebook_pixel
Dead Island 2 är fortfarande under utveckling

Dead Island 2 är fortfarande under utveckling

Till en början var det tänkt att Dead Island 2 skulle utvecklas av originalspelets skapare Techland. Istället började de jobba på Dying Light tillsammans med Warner Bros, och Dead Islands ägare Deep Silver blev tvungna att söka efter en ny utvecklare. De fastnade för tyska Spec Ops: The Line-studion Yager Development som tog över utvecklingen av Dead Island 2 under sommaren 2012.

Det visade sig dock att Yager och Deep Silver inte riktigt delade samma visioner, så under 2015 avslöjades det att Dead Island 2 hade bytt utvecklare ännu en gång. I början av 2016 framgick det att spelets nya hem var hos brittiska racingexperterna Sumo Digital, men sedan dess dess har det varit tystare än graven kring projektet. Spelet försvann till och med från Steam förra våren.

Eurogamer undrade hur läget egentligen ser ut och skickade därför över en förfrågan till Deep Silver. Svaret blev att “Dead Island 2 fortfarande är under utveckling hos Sumo Digital, och vi är uppspelta över framstegen teamet gör med Deep Silvers mest framgångsrika varumärke. När vi är redo att dela med oss av mer information kommer vi göra det”. Här är en trailer för Yagers version av Dead Island 2 från Gamescom 2014.

Dead Island 2 – Gameplay Trailer – Gamescom 2014 [1080p]

Deep Silver ha publicado el primer tráiler con gameplay de Dead Island 2. El vídeo muestra imágenes de la versión pre-alfa del juego, pero igualmente esta California bañada por el Sol muestra un muy buen acabado. El juego está siendo desarrollado por el estudio alemán Yager para PC, PS4, Xbox One, PS3 y Xbox 360.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar