Afterwork på redaktionen (5-7 maj)

Afterwork på redaktionen (5-7 maj)

Efter en tid av fågel (Planescape: Torment – Enhanced Edition), fisk (Sniper Ghost Warrior 3) och mittemellan (Expeditions: Viking samt What Remains of Edith Finch), kan vi på redaktionen enas om att denna vecka verkligen har susat förbi. Plötsligt dök helgen bara upp och detta är vad vi ska hitta på:

Elinor “Hearthstone addict” Hägg
Jag försöker döva min ångest över att jag betalade 1000g för att spela Heroic Tavern Brawl i Hearthstone och tydligen glömde att jag inte har nerver för sådant här. Har spelat en match och redan känt hela det existerande negativa känslospektrat. Försöker ignorera det genom att ägna mig åt mitt senaste beroende på mobilspelsfronten: Ballz.

Benny “heja Finland!” Holmström
Ishockey-vm börjar i helgen! I egenskap av finländare hejar jag givetvis på mitt hemland och hoppas på att Tre Kronor åker ut redan i kvartsfinalen (det är liksom så det funkar här i trakterna). Inte för att jag tror att det kommer hända då Tre Kronor har ett av de vassaste vm-lagen på evigheter. Jag tippar därför på final mellan Kanada och Sverige, med vinsten till Kanada. Finland spelar faktiskt hem ett bragdbrons, trots att spelarmaterialet egentligen inte borde räcka till. Kudos!

Rikard “inte han i Vem vet mest? för han stavas med C” Olsson
Den här helgen blir det all Prey, all day. Mina första intryck gjorde mig i ärlighetens namn en smula tveksam men jag har aldrig haft anledning att tveka på Arkane tidigare så jag håller ännu i hoppet. Om jag har någon tid över för annat lär den ägnas åt att plöja igenom min ständigt växande spellista av nya, bra skivor som jag inte hunnit med ännu. Idag lades nya Perfume Genius och Emperor X dessutom till, så jag har en del att bita i.

Thomas “orera mera” Peterson
Man vet att man har (för) mycket att göra när man dels blir stressad över att det redan är fredag, och dels inte ens har hunnit ägna en tanke åt vad man ska göra i helgen. En dum grej som hållit tillbaka mitt spelande, helg som vardag, är att den ssd-disk jag primärt har min spelkatalog på är för liten. Ni vet hur det är: disken är full och man känner bara inte för att spela X. Man vill spela Y! Den fulla disken skiter dock högaktningsfullt i vad du vill. Den enklaste lösningen torde förstås vara att spela klart X. Istället surar man som en femåring och glor på CS, Battlegrounds eller nåt annat som sänds på YT eller Twitch 24/7. Solen lyser ju i alla fall, men det kommer säkert regna snart.

Jerry “lagom bitter spelrecensent” Fogselius
Efter den gångna veckans ihärdiga snajprande (härliga svengelska!), känner jag för att faktiskt spela något bra igen. I helgen blir det därför Far Cry 3 istället. Det är en så mycket bättre, roligare och mer levande sandlåda än den styggelse som Sniper Ghost Warrior 3 visade sig vara. Tack till Ubisoft för att ni fyller era virtuella världar med så mycket plupp-plotter! Jag inledde även helgen med att ge Skam en chans (efter Fredriks lyriska lovord), men blev arg och irriterad på alla karaktärer redan under de inledande fem minuterna. Kanske tål jag helt enkelt inte ungdomar och deras ungdomliga beteende? Kanske har jag till slut blivit gammal och bitter? När hände det? Åh, nej…

Joakim “härmar Rikard med mina helgplaner” Kilman
Jag spelar Prey i helgen. Än så länge är det riktigt lovande. Genremix med inslag av både System Shock, Metroid, Half-Life och allsköns sci-fi.
Får dock besök, så vi får väl se exakt hur mycket spelande det blir. Kanske hinner man börja titta på Handmaid’s Tale, som alla tjatar om. Känner jag mig rätt kommer jag dock vänta tills folk lugnat sig lite och kolla i min egen makliga takt.

Charlie “snart förvandlad till animéfigur?” Mårtensson
Vad är en differentialekvation? På söndag kväll vet jag förhoppningsvis det, och kan sluta bäva för tentorna som är om mindre än en månad. Måste även börja leta flygbiljetter till Japan, där jag kommer att bo om mindre än två månader. Och för att hantera att mitt liv springer om mig ska jag börja titta på American Gods, som har blivit tv-serie nu. Tagga.

Mikael “eviga skönheten” Hjalmarson
För en gångs skull ser det ut att bli sol i Växjö. Positivt för många, men grus i maskineriet enligt mig. Den här helgen ska jag ju äntligen sätta fart med Mass Effect: Andromeda. Jag funderar på om det finns kraftfulla mörkläggningsgardiner tillgängliga. Kevlar är väl ett bra material?

Mattias “mmo tar över mitt liv!” Frost
Mot bättre vetande klampar jag rakt ner i mmo-träsket igen. The Elder Scrolls Online den här gången, med rackartyg i Thieve’s Guild och Dark Brotherhood.

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar