facebook_pixel
Nytt, men gammaldags, rollspelsäventyr i Druidstone

Nytt, men gammaldags, rollspelsäventyr i Druidstone

Gillade du Legend of Grimrock? Klart du gjorde, det var ju en smått fantastisk återfödelse av den en gång så populära grottkravlaren (så som genren såg när Eye of the Beholder var herren på täppan). Nu har två av kreatörerna bakom Grimrock bildat en ny studio, Ctril Alt Ninja, och jobbar med ett helt nytt rollspel kallat Druidstone: The Secret of Menhir Forest. Den här gången är det dock inte klassist förstapersonsäventyrande i djupa grottor som gäller, utan ett rollspel sett från ovan, med mestadels skogmiljöer. Du ikläder dig rollen som en reinkarnerad druid som drabbats av minnesförlust, men som av oklar anledning känner sig dragen till den titulära skogen.

Druidstone verkar vara ett ganska traditionellt rollspel där du slåss mot monster, äventyrar, skaffar kompisar och kanske löser ett och annat pussel, även om just pusslande inte är något som ska stå i fokus (till skillnad från Legend of Grimrock, som var nedlusat med benhårda pussel).

Än är utvecklingen i ett tidigt stadie, så vi har inget releasedatum. Vi återkommer när vi vet mer, helt enkelt. Några bilder kan du glutta på så länge.

 

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar