facebook_pixel
Här är alla BAFTA-vinnare

Här är alla BAFTA-vinnare

Jag är lite less på topplistehysterin som äger rum i slutet av varje givet år. Inte på topplistorna i sig (jag älskar topplistor) utan på det faktum att de allra flesta av dem publiceras redan innan året är slut, vilket gör att man varken har distans till eller egentlig överblick över året som gått. Om jag skulle vara spelutvecklare skulle jag släppa Årets bästa spel den 31 december och vägra skicka ut recensionskoder på förhand bara för att jäklas.

Så då är det ju rätt skönt att i alla fall någon har tålamod att vänta. BAFTA (The British Academy of Film and Television Arts) utsåg 2016 års bästa spel först igår och den fullständiga listan över kategorier och vinnare hittar ni här. Den tyngsta utmärkelsen Best Game gick den här gången till Naughty Dog och deras Playstation 4-exklusiva tredjepersonsskjutare Uncharted 4: A Thief’s End.

De övriga nominerade i kategorin (Firewatch, Inside, Overwatch, Stardew Valley och Titanfall 2) har dock i samtliga fall släppts till pc, så vi är rätt nöjda ändå. Faktum är att Inside var spelet som tog hem flest individuella utmärkelser (Artistic Achievement, Game Design, Narrative, Original Property) så grattis återigen till danska Playdead och deras fenomenala framgång.

Övriga intressanta vinnare är Rocket League i Evolving Game-kategorin, That Dragon Cancer i Game Innovation, Virginia i Music och Cissy Jones i Performer, för hennes gestaltning av Delilah i Firewatch. Brenda Romero, John Romeros fru, tog även emot ett specialpris för sitt bidrag till spelindustrin.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar