facebook_pixel
Starcraft: Remastered släpps i sommar

Starcraft: Remastered släpps i sommar

Världens sämst bevarade hemlighet är på väg att bli verklighet. Redan förra sommaren nåddes vi av rykten som förtäljde en kommande HD-version av gamla goda Starcraft, och de växte sig ännu starkare tidigare den här månaden. Nu har Blizzard slutligen bekräftat det vi redan visste: Starcraft: Remastered släpps någon gång i sommar och nedan ser ni debuttrailern.

Nyheterna inkluderar fullständigt omarbetad grafik med stöd för upplösningar upp till 4K och mellansekvenser i 1080p. Ljudet har också uppdaterats och uppdragen kommer få nya serietidningsdoftande intermezzon, samtidigt som spelmekaniken och balansen kommer bevaras “precis som den var”. Till och med repriser från version 1.16 av originalspelet kommer kunna spelas upp i Starcraft: Remastered.

Även fullskaligt Battle.net-stöd utlovas (eller “Blizzard Nånting” som det kalls nu för tiden), inklusive matchmaking, chattfunktioner, leaderboards, stöd för vänlistor, streaming och sparfiler i molnet. Därtill kommer originalversionerna av Starcraft och dess expansion Brood War bli helt gratis från och med slutet av mars.

Starcraft: Remastered kommer inte vara gratis men helt kompatibelt med originalet, vilket innebär att spelare kan mötas online oavsett version man använder, och både sparfiler för kampanjen och multiplayerprofiler kommer överföras till nyversionen om man beslutar sig för att uppgradera.

Här är debuttrailern för Starcraft: Remastered.

StarCraft Remastered Announcement

Blizzard Entertainment presents a modern take on the original StarCraft experience in StarCraft: Remastered. StarCraft introduced many revolutionary new features that have since become staples of the real-time strategy genre: asymmetric factions, meticulous balance, and a strong emphasis on deep strategy and high accessibility. After more than ten years, StarCraft continues to headline gaming tournaments worldwide.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar