facebook_pixel
Sega har köpt nedlagd Crytek-studio

Sega har köpt nedlagd Crytek-studio

Cryteks finansiella svårigheter är väldokumenterade på dessa sidor.

I slutet av fjolåret stängde den tyska giganten hela fem av sina studior, däribland Crytek Black Sea i Bulgarien. Den här studion återuppstod dock omedelbart under namnet Black Sea Games, och nu har Sega avslöjat att de blivit dess nya ägare. Studions nya namn är Creative Assembly Sofia.

– Förvärvet av Crytek Black Sea förbättrar ytterligare Sega Europes utvecklingsmöjligheter och stärker vår förmåga att skapa mångsidigt och engagerande innehåll för våra varumärken, sade Jurgen Post, vd för Sega Europe i ett pressmeddelande.

– Creative Assembly Sofia kommer enbart arbeta med innehåll för Creative Assembly, och kommer vara en ovärderlig tillgång under arbetet med ett flertal icke utannonserade titlar som vi jobbar med för tillfället.

Utöver den nya arbetskraften i Sofia kommer även det huvudsakliga Creative Assembly-kontoret i Storbritannien expandera kraftigt. I dagsläget arbetar över 500 personer för studion som alldeles nyligen blev klara med Halo Wars 2 (recension) och fortsättningsvis filar på free-to-play-spelet Total War: Arena (kolla in den senaste utvecklardagboken här).

Därtill vet vi också att det kommer en uppföljare till fjolårets succé Total War: Warhammer (recension) och en helt ny historiebaserad del i Total War-serien. Vi anar att Creative Assembly Sofia redan har händerna fulla med sina nya åtaganden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar