facebook_pixel
Allt du behöver veta om Mass Effect: Andromeda!

Allt du behöver veta om Mass Effect: Andromeda!

Hear ye, hear ye. Imorgon klockan 9:01 läser du Bennys stora recension av Mass Effect: Andromeda. Releasen går sedan av stapeln på torsdag. Det är sant! Vi har väntat i fem år på en uppföljare till Mass Effect 3 och väntan är alldeles strax över. Inför recensionen passar vi på att grotta ner i oss allt du behöver veta.

Den senaste veckans nyheter kring Andromeda har dessvärre mest gått i moll. Proffstyckarna har skrivit oroande om sina första intryck från den nya galaxen och internet har ömsom roats, ömsom förfasats över de tveksamma animationerna. Detta är emellertid inte något Bioware kommer att lösa i dag ett-patchen, så vi har förmodligen (förhoppningsvis!?) en gif-guldgruva att vänta.

Den senaste tiden har förvisso även gått i dur. Lanseringstrailern är bombastisk, vi har äntligen fått se multiplayer, en tjusig 4K-trailer och Benny har visat oss kampanjen, karaktärseditorn och flerspelarläget. Mys!

Man kan förstås oroa sig över både systemkrav och grafisk prakt, men ett rollspels främsta styrka ska inte vara utseendet. Hur det är att spela väger i min bok tyngre, liksom Andromedagalaxen med sina gyllene världar, alla npc:er och nya raser. Själv spelar jag för första gången första Mass Effect (!) i detta nu, så jag har vågat vägra en hel PAX-timme, liksom spelets första skälvande minuter. Det (första spelt) är inte längre särskilt vackert, men upptäckarglädjen är magisk. Chansen finns att den återfinns i nybyggargalaxen.

Här finns nydanande strider, ett nytt dialogsystem, en ny besättning, nya rymdskeppet Tempest och “massor med bra sex” och “starka sexscener”, p.g.a. varför inte? Även om de kanske naggats i kanten under den senaste veckan är åtminstone mina förväntningar fortsatt höga. Så! Mot Andromeda och vidare!

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar