Afterwork på redaktionen (31 mars – 2 april)

Afterwork på redaktionen (31 mars – 2 april)

Vilken spelvecka vi har haft! Den smygstartade visserligen i moll när Troll and I fick chocklåga 22 % men den fortsatte sedan magnifikt när Nier: Automata och Thimbleweed Park i sin tur fick kaoshöga betyg. Lönen kom med andra ord i rättan tid. Däremellan stack indietiteln Rain World och långköraren The Walking Dead in med stabila insatser. Kort sagt: det ska va’ gôtt å gajma – vilket det är å det grövsta just nu.

Jerry Fogselius
Jag har precis dammat av min och brorsans gamla Nintendo 64 och börjat om med både GoldenEye och Super Mario 64, så i helgen ska jag ägna åtskilliga timmar åt att skjuta skurkar med ljuddämpad PP7-pistol och samla stjärnor i spelvärldens härligaste slott. Målet är att hitta alla 120 stycken, men så långt kommer jag aldrig hinna under helgen. Eller, kanske om jag fuskar lite med en guide…?

Fredrik Eriksson
(Walkthrough till Super Mario 64 är hädelse, Jerry!!!) Jag har fastnat i min spel-OCD, vilket innebär att nu när jag spelar Zelda: Breath of the Wild måååste jag spela hela serien. Igen. Zelda I och II hade åldrats illa, efter dem är det å andra sidan bara göttigt kvar. På tal om göttigt: min resa genom första Mass Effect fortsätter. Nu när galaxen har öppnat upp sig är det godis. På tal om godis: i helgen blir det smågodis.

Elinor Hägg
Förutom en tripp IRL till Göteborg hoppas jag kunna samla tillräckligt med gamla sällsynta batterier för att kunna lösgöra någon sorts ancient super-armor i en grotta i Horizon Zero Dawn. Oklart om jag kommer komma så långt eftersom jag gång på gång kommer på mig själv med att bara sitta och gapa över hur välgjort detta spel är.

Mattias Frost
(Fredrik! Zelda II har inte alls åldrats illa! Spelet är bara, som alltid, missförstått.) I helgen spelar jag Playerunknown’s Battlegrounds. När jag tröttnat på att samla vapen i 20 minuter för att bli avrättad på två sekunder så återvänder jag kanske till Thimbleweed Park. En mer lyckad comeback till peka och klicka-genrens storhetstid kan man inte önska sig. Länge leve Ron Gilbert!

Joakim Kilman
Jag kommer nog att behöva sitta med Persona 5 hela helgen om jag någonsin ska bli färdig med det. Men jag har också Dark Souls 3-DLC att beta av, så vi får väl se hur tiden räcker till. Förutom det hade jag tänkt umgås lite med mina syskon och systerson – som fyller år. Och vårstäda. Så nu när jag tänker efter kommer tiden inte alls räcka till. Som vanligt, alltså.

Benny Holmström
Kommer fortsätta med min andra omgång av Nier: Automata samt eventuellt även doppa tårna i Old Time Hockey. I övrigt går ju också animevåren 2017 officiellt av stapeln under helgen med uppföljarsäsonger till Attack on Titan och Boku no Hero Academia, men mest av allt ser jag nog fram emot Uchoten Kazoku 2 som börjar nästa helg.

Rikard Olsson
Eftersom jag varken tål att bli lurad eller usel humor kommer jag nog hålla mig undan från internet helt och hållet den första april. Då kanske jag tar tillfället i akt och drar igång en andra genomspelning av Night In The Woods, ett spel som definitivt har sina problem men som jag samtidigt har haft oerhört svårt att släppa. Gregg rulz ok.

Mats Nylund
Äntligen har jag kommit igång med Mass Effect: Dromedar! Jag äventyrar mig igenom galaxen och njuter i fulla drag, trots att ögonen värker på grund av udda schemaläggning på jobbet. Men samtidigt kan jag bara inte släppa tanken på att en dag hundraprocenta Ghost Recon: Wildlands, så lite vapenonani i Bolivias storslagna bergslandskap blir det också mellan varven. När jag inte letar efter en ersättare till min nu definitivt avsomnade gamla Volvo, vill säga.

Om skribenten

Sveriges STÖRSTA tidning om pc-spel.

Liknande artiklar