facebook_pixel
Nya rykten om nyversioner av Shenmue

Nya rykten om nyversioner av Shenmue

Under Sonys presskonferens på E3 2015 avslöjade Yu Suzuki en Kickstarter-kampanj för Shenmue III med pompa och ståt. Den avslutades förra sommaren och samlade in 6,33 miljoner dollar, vilket är det gällande rekordet för spelfinansiering genom Kickstarter.

Shenmue III verkar fortfarande ligga en bra bit in i framtiden (personligen tror jag inte att det kommer att släppas i år) och eftersom vi pc-spelare aldrig fått spela de två föregångarna vore det onekligen på sin plats med nya, högupplösta utgåvor av de klassiska konsolspelen innan det drar ihop sig för del tre.

Sega (som inte har något att göra med Shenmue III men fortfarande äger rättigheterna till de första två spelen) verkar tycka samma sak. Tidigare i år rapporterade vi om att Sega Europe hade registrerat domänerna ShenmueHD.com och ShenmueRemastered.com, och nu återvänder ansedda Gematsu med nya heta rykten.

Den här gången hänvisar man till en “pålitlig källa nära Atlus USA” som pratat med onlinebutiken och -bloggen Rice Digital. Källan påstår att ett samlingspaket med de två första spelen kommer släppas någon gång under året och att det är “säkert att att anta en lansering på pc/Steam”.

Sedan Gematsu publicerade sin nyhet har Rice Digitals blogginlägg tagits ner, vilket ytterligare förstärker ryktena. Rice Digital läckte också information om Atlus-spelet King of Fighters XIV några dagar innan det avslöjades, så det känns onekligen som att sanningshalten är högre här än i slumpmässiga rykten på internet.

Nästa gång vi återkommer till det här ärendet kan det mycket väl handla om en officiell utannonsering av en Shenmue-samling. Vi håller tummarna!

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar