facebook_pixel
Halo Wars 2 får ingen fysisk utgåva i Nordamerika

Halo Wars 2 får ingen fysisk utgåva i Nordamerika

Halo Wars 2 släpps nästa tisdag, den 21 februari. Men om man vill börja spela lite tidigare än så – närmare bestämt från och med fredag – kan man inhandla Ultimate Edition, som även inkluderar en säsongsbiljett och den remastrade versionen av originalspelet (släpptes aldrig till pc) vid namn Halo Wars: Defintive Edition.

För drygt en månad sedan fick vi reda på att Halo Wars 2 kommer släppas i två olika fysiska utgåvor till pc (Standard och Ultimate Edition), och de tillverkas och distribueras av THQ Nordic. Nu har vi också fått veta att dessa utgåvor enbart släpps i Europa, och inte i Nordamerika.

– Tidigare den här månaden hörde ni kanske att vi ingick ett partnerskap med våra vänner hos THQ Nordic för att släppa en global fysisk version av Halo Wars 2 för Windows 10-datorer, skrev Halo-studion 343 Industries i ett meddelande på Halo Waypoint.

– Sedan dess har våra planer ändrats, och Microsoft har fattat beslutet att släppa den fysiska utgåvan enbart i Europa. THQ Nordic är en suverän partner, och de samarbetar med oss för att säkerställa att den här övergången blir så smidig som möjlig för våra kunder.

Halo Wars 2 för Windows 10 kommer förbli tillgängligt världen över digitalt via Windows-butiken. Vi ber om ursäkt för de kunder som påverkas av våra ändrade planer, och tackar alla för det fortsatta stödet samtidigt som vi ser fram emot lanseringen av Halo Wars 2 på Xbox One och Windows 10 den 21 februari 2017.

Även om den här planändringen inte påverkar oss europeer sänder den ett tydligt meddelande till marknaden: Microsoft har kommit fram till att lönsamheten för en fysisk utgåva av Halo Wars 2 till Windows 10 i Nordamerika inte är tillräckligt stor (förmodligen med hjälp av förhandsbokningssiffror) medan intresset i Europa fortfarande bedöms vara tillräckligt.

Vi vet att det fortfarande inhandlas en hel del fysiska pc-spel i vår del av världen, framför allt i Centraleuropa, men det känns ändå som att vår oundvikliga digitala framtid kryper allt närmare i och med den här utannonseringen.

I övriga Halo Wars 2-relaterade nyheter kan man lyssna på det officiella soundtracket via Soundcloud, och det är ju trevligt. Den filmiska lanseringstrailern från förra veckan hittar ni här.

Halo Wars 2 Official Soundtrack by 343 Industries

Stream Halo Wars 2 Official Soundtrack, a playlist by 343 Industries from desktop or your mobile device

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar