facebook_pixel
Gratisspelen du får med Nvidias grafikkort kommer numera bara fungera på din egen dator

Gratisspelen du får med Nvidias grafikkort kommer numera bara fungera på din egen dator

Om du har köpt ett Nvidia-grafikkort någon gång, är det troligt att du fått med en eller ett par nedladdningskoder till olika spel som varit populära vid tidpunkten för inköpet av kortet. Det är också troligt att du av någon anledning inte ville ha just det spel som ingick, varpå du gav bort eller sålde koden vidare. Nu är det slut på sådana fasoner, menar Nvidia som från och med nu inte kommer låta människor göra vad de vill med de bundlade nedladdningskoderna. 

På Nvidias FAQ förklarar grafikkortsjätten att nedladdningskoderna som ingår vid köpet av vissa grafikkort, bara kommer att kunna aktiveras via Geforce Experience och att koderna bara fungerar med det köpta kortet – på din dator, med andra ord. Detta är troligen ett försök att få fler personer att börja använda Geforce Experience, men även ett sätt för att minska risken att spelare beställer hem ett grafikkort, får ett mail med nedladdningskoden och sedan avbokar grafikkortet; något som hände med Gears of War 4 förra året.

Såhär säger Nvidia själva:

“Nedladdningskoder som ingår vid köpet av ett grafikkort, är menat att användas av köparen. Som en del av inlösningsprocessen, använder Nvidia sig av Geforce Experience för att utföra en hårdvaruverifikation för att försäkra sig om att nedladdningskoden löses in på den dator som har det kvalificerade grafikkortet.”

De nya reglerna träder i kraft i och med bundlen mellan GTX 1070/GTX 1080 och Ghost Recon: Wildlands och For Honor. Vad tycker du, är detta ett bra eller dåligt drag från Nvidias sida? Lämna gärna en kommentar!

Om skribenten

Profilbild

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Liknande artiklar