facebook_pixel
Blizzard bannar 22 865 Overwatch-spelare på grund av hacking

Blizzard bannar 22 865 Overwatch-spelare på grund av hacking

22 865 spelare har nyligen bannats i Overwatch, eftersom de kort och gott har fuskat i spelet. Med hjälp av Google Translate (som vi på redaktionen älskar efter en viss incident…) har pcgamer.com tagit reda på vad som hänt, och i ett koreanskt foruminlägg säger Blizzard såhär:

“Att skapa och leverera en trevlig spelmiljö för majoriteten som utgörs av de goda spelarna är av yttersta vikt för oss och vi är fast beslutna att ta alla steg vi kan i skapandet, distributionen och användningen av våra program. Vi är också medvetna om att våra program används genom olika communities, och vi kommer förbereda motåtgärder.”

Enligt pcgamer.com rör det sig mestadels om hackare som använder sig av koreanska LAN-center vid namn PC Bang, platser där spelare får betala en timkostnad för att spela (istället för att köpa spelet och lira på ens egna dator). På så vis kan spelarna på PC Bang passa på att fuska i Overwatch, genom att till exempel sända ut massiva DDOS-attacker mot motspelarna som då får extremt hög latency i spelet, vilket gör det enkelt för fuskaren att vinna. När fusket upptäcks och spelarens profil blir bannad, kan fuskaren helt enkelt skapa en ny profil på PC Bang och fortsätta spela utan bekymmer.

Att banna såpass många hackande spelare på en gång är förstås glädjande nyheter, men med tanke på anonymiteten som PC Bang ger möjlighet till och hur enkelt det är att skapa en ny användare på dessa LAN-center när ens tidigare profil blir bannad, är de 22 865 bannade användarna troligtvis inget som kommer stoppa fuskandet på det stora hela.

Om skribenten

Profilbild

Glad gamer med smak för action och äventyr, men älskar även storytunga titlar där ett bitterljuvt slut är grädden på moset. Uppväxt med konsoler, men tog år 2014 steget in i PC-världen där de magiska 60 FPS väntade.

Liknande artiklar