Trots Scalebound vill Phil Spencer ta nya risker

Trots Scalebound vill Phil Spencer ta nya risker

– Jag vet att vi måste ta risker. Jag inser att detta nog låter ganska ihåligt just nu.

Tidigare i veckan nåddes vi av beskedet att Scalebound, efter fyra års utveckling, skrotas. Ännu vet vi inte exakt varför, men igår kommenterade spelets skapare beslutet liksom Xboxchefen Phil Spencer, som nu utvecklar resonemanget något. De ska fortsätta ta risker men med risker kommer också obekväma beslut.

– Det gör mig så ont och jag ber om ursäkt till communityt. Jag vill att allt vi åtar oss ska sluta på bästa sätt, att vi tar risker och skapa mångfald.

Vi kan just nu bara spekulera i varför Scalebound lades ned. Skenade kostnaderna? Kanske. Var spelet “för japanskt”? Möjligen. Xboxspel har en lång och sorglig historia i öst. Eller också var kanske inte Scalebound bra nog. Jag har inte varit golvad av det vi hittills sett. Platinum Games kan bättre, har jag tänkt.

Om skribenten

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul’s Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar