facebook_pixel
Steam stöder nu Xbox-handkontroller

Steam stöder nu Xbox-handkontroller

Steam har länge varit kinkigt när det gäller stöd för handkontroller vilket gjort att fans av paddor tvingats punga ut för en av de få kompatibla varianterna eller krångla med JoyToKey eller liknande, ofta fumliga lösningar.

Nu är dock de dagarna över med den senaste uppdateringen av Steam-klienten som introducerar inbyggt stöd för Xbox 360- och Xbox One-handkontroller, samt kompatibilitet med alla kontroller som använder X-Input. Detta innebär att även de flesta handkontroller av tredjepartstillverkare som Hori, Armor och Madcatz nu också stöds. Eftersom Valve lade till stöd för PlayStation 4-kontroller förra månaden innebär detta att Steam nu i princip erbjuder inbyggd kompatibilitet med alla kontroller på marknaden, vilket inte är en dag för sent.

Utöver allt detta trevliga kommer uppdateringen också med ett gäng buggfixar som du kan läsa om direkt från hästens mun här.

 

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar