facebook_pixel
Om berättelsen i Troll and I

Om berättelsen i Troll and I

I december släpptes ett litet spel kallat The Last Guardian till Playstation 4, som säkert väckte avund och ha-begär hos en och annan pc-spelare. Man spelade som en liten pojke och följdes åt av en enorm fågelkatthund™ som kanske eller kanske inte lyssnade på vad man sade åt den.

The Last Guardian kommer aldrig någonsin släppas till pc (förutom kanske via Playstation Now någon gång i den avlägsna framtiden) men om du tycker att konceptet låter intressant behöver du inte vänta särskilt länge på att få spela något liknande till pc, som dessutom utspelas i våra hemtrakter.

Troll and I utvecklas av brittiska studion Spiral House, och äger rum i de skandinaviska bergen. Man tar rollen som tonårspojken Otto, och tvingas fly ut i vildmarken efter att hembyn blivit plundrad av jägare. Inom kort möter Otto ett stort hårigt troll (som jägarna är ute efter) och tillsammans slåss de mot fiender, löser pussel och tillverkar föremål.

Troll and I kommer ha stöd för co-op via delad skärm, men om man spelar ensam kan man växla mellan karaktärerna efter eget behag. Troll and I släpps den 21 mars, och här är en ny trailer som fokuserar på berättelsen. Det finns även en hemsida om du är sugen på ännu mer information.

Troll and I – Story Trailer | PS4

In the majestic mountains of Scandinavia, a boy finds himself alone and fighting for his life when brutal hunters tear through his village…that is, until he meets a mythical creature he believed to be only a myth.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar