facebook_pixel
Nu har Grid försvunnit från Steam också

Nu har Grid försvunnit från Steam också

Förra året (det vill säga i lördags) rapporterade vi att Codemasters klassiska racingspel Grid försvunnit från GOG. Anledningen är att vissa licenser löpt ut, och man tycker således att det bara borde handla om en tidsfråga innan de förnyas. Men nu har vi tyvärr fått ytterligare dystra tecken på att Grids situation kan vara betydligt värre än den först verkade.

Spelet har nämligen också försvunnit från Steam lite mystiskt, tillsammans med två andra racingspel av Codemasters, närmare bestämt Dirt 3 och F1 2013. Det hela uppdagades av en användare på Reddit, och vi har ännu inte fått någon officiell förklaring till det skedda. Det finns dock ingen anledning att få panik om du redan äger de tre spelen – du kan fortfarande ladda ner dem och spela dem när du vill.

Vad händer? Grid, Dirt 3 och F1 2013 använder sig av dramatiskt olika fordon, så det känns lite långsökt att något enskilt bilmärke skulle ha ställt till med problem för alla tre. Grid var också alldeles gratis via Humble för bara någon vecka sedan, och spelet verkar ha försvunnit därifrån också tillsammans med Dirt 3 (man kan dock fortfarande inhandla Classic-utgåvan av F1 2013). Vi lär få anledning att återkomma i det här ärendet inom kort.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar