facebook_pixel
Halo Wars 2-utvecklarna pratar om Blitz-läget

Halo Wars 2-utvecklarna pratar om Blitz-läget

Det är nu nästan exakt en månad innan uppföljaren till det åtta år gamla Halo Wars släpps, men redan nu kan du testa spelets multiplayer-läge Blitz gratis fram tills den 30e januari. Är du sugen att prova kan du ladda ner betan gratis här.

Blitz är en slags blandning av kortspel och RTS som utvecklarna Creative Assembly hoppas ska fungera som en introduktion för nybörjare till strategi-genren. I Halo Wars 2 kommer korten nämligen helt ersätta genrens traditionella resurssamlande för att skapa ett större fokus på strategi och positionering. I en intervju med Gamespot pratar producenten David Nicholson om just detta:

– Det finns många RTS-fans som vill ha ett bra, solitt RTS, men det finns också de som spelat Halo och sagt “Jag har aldrig spelar ett RTS, de är ganska svåra, va?” Vad vi ville göra är att säga “Nej, RTS är faktiskt väldigt roliga. Låt oss ta dig i hand och leda dig genom det.”

Han förklarar att spelets deathmatch är menat för hardcore-fans av genren men att lägen som Blitz tar bort fokuset från resurshantering och handlar mer om att tänka på strategi.

– Du behöver inte oroa dig över din bas, du behöver inte oroa dig över resurser. Du behöver bara tänka på energi och de strategiska val, vilka enheter och kombinationer du kan skapa.

Halo Wars 2 släpps 21 februari.

Om skribenten

Rikard Olsson

Före detta Stockholmare som älskar pixlar, postmodernitet och pretentioner. Bor numera i England med en katt och fler Mario-figurer än någon rimlig människor borde ha. Är fin som jag är.

Liknande artiklar