facebook_pixel
Förvänta dig inget nytt Deus Ex inom kort

Förvänta dig inget nytt Deus Ex inom kort

I slutet av förra sommaren släpptes Eidos Montreals efterlängtade cyberpunkrollspel Deus Ex: Mankind Divided. Omdömet var till största delen positivt (inte minst från oss) men den riktiga försäljningssuccén uteblev.

Eidos Montreal jobbar också på Shadow of the Tomb Raider (i alla fall om man får tro på läckan som dök upp i november) och deras namn dök även upp alldeles nyligen i samband med att Square Enix avtäckte sitt nya samarbete med Marvel.

Enligt Eurogamer är Crystal Dynamics (studion bakom de senaste årens Tomb Raider-äventyr) huvudansvariga för utvecklingen av spelet baserat på Avengers, medan Eidos Montreal hjälper till med ett lite team. De ska istället leda utvecklingen av det nya avtalets andra spel, och det lär vara baserat på Guardians of the Galaxy (som ju även Telltale Games kommer göra en egen tolkning av).

Summa summarum: väldigt lite utrymme för att ett nytt Deus Ex-spel ska kunna existera, så till vida personalstyrkan hos Eidos Montreal inte ökas markant eller utvecklingen flyttas till en annan studio.

Square Enix själva hävdar dock att Eidos Montreal fortfarande arbetar på att “utöka Deus Ex-universumet”, samtidigt som de filar på nytt innehåll och uppdateringar för Deus Ex: Mankind Divided (prequel-berättelsen A Criminal Past släpps den 23 februari och avslutar spelets säsongspass).

Men ett nytt, stort Deus Ex-spel tycks onekligen ligga väldigt långt fram i tiden.

Om skribenten

Benny Holmström

Finlandssvensk anime-, motorsport- och spelentusiast!

Liknande artiklar