facebook_pixel
Alone in the Dark-skaparens nya skräck skrämmer

Alone in the Dark-skaparens nya skräck skrämmer

Frédérick Raynal har inte gjort mycket väsen av sig sedan 90-talet då han var med och formade Little Big Adventure-spelen (som jag älskar) men framför allt var hjärnan bakom första Alone in the Dark, som var en skräckpionjär och som med sina grovhuggna polygoner var en smärre revolution 1992.

2Dark är Raynals första skräckspel på 25 år (!) och som namnet ger sken av är det byggt av pixlar snarare än polygoner. Du spelar som detektiven Mr. Smith som åtar sig att rädda många (många!) kidnappade barn från staden Gloomywood och en skock blodtörstiga seriemördare. Den filmiska trailern undertill ger oss förutsättningarna och vill du se spelet i sin pixelprakt (och visst vill du det) ska du klicka dig hit.

Nerver av stål verkar vara en fördel då du smyger dig genom mörka boningar. Ljus och ljud kan vara dina vänner, men också dina banemän. Batterierna till din ficklampa varar inte heller för evigt. Om du lyckas rädda en handfull ungar väntar nästa hinder; att ta dig och dem ut utan att dina följeslagare börjar storgråta.

2Dark – Story Trailer [EU]

Step quietly into madness with the new 2Dark Story Trailer! Plagued by a string of child abductions, darkness hangs over the once-picturesque city of Gloomywood like a curse. Having seen his own wife slain and children taken, former detective Mr. Smith vows to find justice and bring an end to the misery.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar