facebook_pixel
20 fina miljoner till Awesome Games Done Quick

20 fina miljoner till Awesome Games Done Quick

2011 startade Awesome Games Done Quick och resultatet var då knappt 470 000 kronor. När 2017 års upplaga går i mål står det klart att man samlat in 20 miljoner kronor – drygt 2,2 miljoner dollar! Under veckan har det bland annat bjudits på ett nytt världsrekordSuper Meat Boyspeedrun-klassiker som Quake och Zelda: Ocarina of Time och lite mer otippade inslag som Daikatana och Spongebob Squarepants.

Om du bannar dig själv över att missat en del läckerbitar kan du vara lugn: det mesta är redan på plats och snart kommer alla speedrun finnas på AGDQ:s Youtubekanal. Poppa popcorn och luta dig tillbaka.

Pengarna går direkt till välgörenhet, vilket i år innebär Prevent Cancer Foundation. Vackert så. Summer Games Quick blir nästa anhalt som går av stapeln 2–9 juli i Minneapolis.

Om skribenten

Fredrik Eriksson

Bamseponny by night och … Bamseponny by day också faktiskt. Bästa spelet är The Witcher 3. Andra favoriter är Stardew Valley och XCOM 2. Choklad, friidrott, katter och RuPaul's Drag Race är bortom spel-älsklingar.

Liknande artiklar