facebook_pixel
Riot Games tecknar mångmiljonavtal

Riot Games tecknar mångmiljonavtal

League of Legends-skaparna Riot Games vill ta nästa steg i e-sportutvecklingen. Således meddelar de i ett blogginlägg att de tecknat ett avtal med MLB Advanced Medias (japp, det är MLB som in Major League Baseball) systerbolag BAMTech, för att “testa gränserna för e-sport som tittarupplevelse”. Tanken är att jobba med BAMTech för att generera intäkter till sporten på olika vis, genom sponsorer och reklam, samt skapa nya sätt för fansen att knyta an till League of Legends som sport.

Vi vet inte exakt vad detta kommer att innebära, men enligt Yahoo! E-Sports ska avtalet gälla till 2023 och omfatta ungefär 50 miljoner dollar om året. Det är en nätt summa pengar, så det kommer bli intressant att se vad satsningen kan tänkas generera. Den som är orolig för eventuella betalväggar i League of Legends kanske kan lugnas en aning av Bob Bowman från BAMTech, som hävdar att det inte finns några planer att ändra på gratisupplägget.

Exakt vad allt detta kommer innebära får vi dock vänta och se under nästa år. För den e-sportintresserade finns anledning att hålla ett öga på utvecklingen framöver.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar