facebook_pixel
Mass Effect: Andromeda blir romantrilogi nästa år

Mass Effect: Andromeda blir romantrilogi nästa år

Titan Books har officiellt utannonserat tre romaner baserade på Mass Effect: Andromeda. De ska publiceras under nästa år, och först ut är Mass Effect: Nexus Uprising av Jason M. Hough och K.C. Alexander. Den släpps 28 mars 2017. Efter det följer Mass Effect: Annihilation av Catherynne M. Valente under sommaren, Mass Effect: Initiation av N.K. Jemesin på hösten. Från början skulle det också bli en fjärde roman, skriven av Mass Effects creative director Mac Walters – men den har åkt ner i malpåse för tillfället.

Walters fjärde bok var tänkt att koppla samman till filmen, som utannonserades redan 2010. Men eftersom inget händer på den fronten finns det inget att knyta an boken till och då får den snäll ligga och mögla i byrålådan ett tag till. Om det nu skulle bli en film så kanske den där romanen släpps förr eller senare också. Tills vidare får spelande läsare och läsande spelare nöja sig med en pappersbunden Mass Effect-trilogi istället för kvartett.

Om skribenten

Joakim Kilman

Värmlänning som spelat sedan barnsben. Utbildad lärare, älskar det skrivna ordet och spelar allt jag kommer över. Lagom sur.

Liknande artiklar